Skip to main content

ZIMSKI ORATORIJ

od 03. do 06.01.2018.

 

 

Zimski oratorij koji je održan od 3. do 6. siječnja 2018. godine, organizirali su mladi animatori na čelu s Vedranom Cvijin, a sudjelovalo je oko sedamdeset djece iz nekoliko subotičkih župa, a najviše iz župe sv. Roka i župe Isusova Uskrsnuća. Okvirna tema ovogodišnjeg Zimskog oratorija bila je „Bogatstvo Katoličke crkve“.

Djeca su uz stalne sadržaje oratorija: molitva-igra-filmovi-rad u skupinama imala priliku upoznati bogatstvo Katoličke crkve kroz upoznavanje različitih redovničkih zajednica te svećeničkoga i bračnog i obiteljskog zvanja. Prigodna predavanja i razgovor s djecom imali su fra Danijel Maljur, OFM, iz subotičkog franjevačkog samostana, dr. Marinko Stantić, župnik župe Marija Majka Crkve, mons. Andrija Anišić, župnik župe sv. Roka, te s. M. Silvana Milan, predstojnica subotičkog samostana Družbe „Kćeri Milosrđa“. Djeca su sudjelovala i u radu nekoliko radionica. Specijalni gosti u radionicama bili su Vedran Peić, za dramsku; Čedomir Lišić za sportsku i Anita Gatarić u radionici „medenjaci“ koja je učila djecu praviti najfinije i najljepše medenjake. Posljednjega dana oratorija, djeca su uključila i roditelje. Oni su pravili kolače i torte a djeca i animatori ocijenili su i nagradili najbolje. Susret je završen svečanom svetom misom koju je predslavio župnik Andrija Anišić. On je na početku sv. mise blagoslovio tamjan, zlato i naljepnice za blagoslov obitelji, a u prigodnoj propovijedi razgovarao je s djecom o smislu blagdana Bogojavljenja odnosno Sv. tri kralja. Na misi je osobito zahvalio animatorima jer, kako je istaknuo, djeca i roditelji su lako pronašla svoj interes za sudjelovanje u oratoriju ali animatori su sve radili iz čiste ljubavi prema djeci jer su uložili svoje slobodno vrijeme i svoje talente i duhovne darove da ih poučavaju i da se s njima igraju. Župnik je također izrazio nadu da će Zimski oratorij donijeti puno slatkih duhovnih plodova kako obiteljima tako i župnim zajednicama iz kojih su djeca sudjelovala u njegovom radu. Na misi su pjevali i svirali animatori i djeca, sudionici oratorija. Poslije mise u vjeronaučnoj dvorani djeca su izvela priredbu, koja je bila plod njihova višednevnog druženja. Na kraju priredbe djeci i roditeljima, u ime organizatora zahvalila je Vedrana Cvijin i najavila da će redoviti oratorij u toj župi započeti s radom u prvu korizmenu subotu. /A. A./

ZAHVALA ANIMATORIMA

Animatori su najzaslužniji što je djeci i roditeljima bilo lijepo! Oni su najviše radili i najviše se umorili. Neka im Gospodin uzvrati svojim milostima za svu ljubav, trud i brigu oko djece. Animatori Zimskoga oratorija bili su: Gordana Cvijin, Vedrana Cvijin, Emil Cvijin, Marija Piuković, Ana Piuković, Petar Huska, Tomislav Huska, Tatjana Lendvai, Kristina Ivković, Josipa Ivković, Marija Ivković, Anita Bašić, Nataša Stipančević, Martina Čeliković, Samanta Kuktin i Zoran Novaković.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *