Skip to main content

BLAGOSLOV ŽUPNOG DOMA I VJERONAUČNE DVORANE

Na blagdan Krštenja Gospodinova, 7. siječnja, župnik Andrija Anišić blagoslovio je u nazočnosti članova Pastoralnoga vijeća župe i vjernika župe sv. Roka, župni dom i vjeronaučnu dvoranu.

Poslije blagoslova, kao i svake druge nedjelje, okupljeni vjernici zadržali su se na druženju u vjeronaučnoj dvorani. /Ž. Z./

Božja riječ – poruka za Novu godinu

Čitanje poslanice svetoga Pavla apostola Filipljanima

(2,1-4;12-18)

Braćo i sestre!

Ima li dakle u Kristu kakve utjehe, ima li kakva ljubazna bodrenja, ima li kakva zajedništva Duha, ima li kakva srca i samilosti, ispunite me radošću: složni budite, istu ljubav njegujte, jednodušni, jedne misli budite; nikakvo suparništvo ni umišljenost, nego – u poniznosti jedni druge smatrajte višima od sebe; ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih! Neka u vama bude isto mišljenje kao i u Kristu Isusu. Tako, ljubljeni moji… sa strahom i trepetom radite oko svoga spasenja! Da, Bog u svojoj dobrohotnosti izvodi u vama i htjeti i djelovati. Sve činite bez mrmljanja i oklijevanja da budete besprijekorni i čisti, djeca Božja neporočna posred poroda izopačena i lukava u kojem svijetlite kao svjetlila u svijetu držeći riječ Života meni na ponos za Dan Kristov, što nisam zaludu trčao niti se zaludu trudio. Naprotiv, ako se ja i izlijevam za žrtvu i bogoslužje, za vjeru vašu, radostan sam i radujem se sa svima vama. A tako i vi budite radosni i radujte se sa mnom.

Riječ Gospodnja

 

BLAGOSLOV ŽUPNOG DOMA – MOLITVE VJERNIKA

 

BLAGOSLOV ŽUPNOG DOMA – MOLITVE VJERNIKA

 

            1. Blagoslovi Gospodine ovu našu župnu zajednicu i po zagovoru sv. Roka i blažene Marije Petković, učini je živom i svetom zajednicom, molimo Te.
2. Produbi zajedništvo svih članova naše župe. Daj da budemo jedno srce i jedna duša, molimo Te.
3. Daj da u našoj župi bude što više onih koji će željeti svoje talente i duhovne darove staviti u službu naše župne zajednice, molimo Te.
4. Blagoslovi i nagradi svojim milostima sve one koji su na bilo koji način već angažirani u našoj zajednici. Blagoslovi sve članove Pastoralnog vijeća, pjevače, čitače, ministrante, animatore; sve koji spremaju crkvu i sve članove naših molitvenih zajednica, molimo Te.
5. Blagoslovi Gospodine našeg župnika Andriju. Daj da bude svete kako bi mogao svoju odgovornu službu vršiti Tebi na slavu i na dobrobit svih naših župljana, molimo Te.
6. Blagoslovi i domaćicu naše župe, Margu, podario joj zdravlje, snage i strpljivosti da svoju tešku službu može obavljati s ljubavlju što duže u ovoj župi i na radost svih koji u našu župu dolaze, molimo Te.
7. Blagoslovi sve bračne drugove i sve obitelji naše župe i daj da budu male Crkve, u kojima ćeš Ti uvijek biti prisutan, molimo Te.
8. Blagoslovi i čuvaj djecu i mlade i vodi ih pravim putem, kako bi naša župa imala bolju i ljepšu budućnost, molimo Te.
9. Blagoslovi i vodi svjetlom Duha Svetoga našu katehisticu s. Silvanu i našu vjeroučitelje Silvestra i Vesnu. Podari im puno mudrosti, strpljivosti i ljubavi u radu s djecom.
10. Blagoslovi sve stare i bolesne u našoj župi. Budi im blizu i pomozi im da svoj križ nose strpljivo i s ljubavlju a ako je Tvoja volja ozdravi našu bolesnu braću i sestre da proslavimo Tvoje sveto ime, molimo Te.
11. Blagoslovi našeg bogoslova Nebojšu. Prati ga na putu do svećeništva i pozovi još nekoga iz naže župne zajednice da bude što više svetih svećenika, redovnika i redovnica, molimo Te.
12. Blagoslovi sve odrasle koji će se u našoj župi pripremati za primanje svetih sakramenata. Daj, Gospodine, da te što bolje upoznaju i zavole, te odluče krenuti Tvojim putem ljubavi i živjeti po Evanđelju, molimo Te.
13. Svim pokojnim članovima naše župne zajednice, podari vječni mir i vječnu radost u nebu, molimo Te.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *