Skip to main content

CRKVA SV. ROKA U SUBOTICI – CVJETNICA 2020.
U VRIJEME POLICIJSKOG SATA

 

Crkva je spremna. Misa je u 9 sati – BEZ NARODA, po odredbi katoličkih biskupa u R. Srbiji, u skladu s izvanrednim stanjem i policijskim satom u R. Srbiji: – Odredbe o obustavi svih javnih bogoštovlja, koja su stupile na snagu 19.03.2020. u 12 sati, do daljnjeg ostaju na snazi, pa Vas stoga pozivamo da ih se striktno pridržavate.

Imamo i maslinovih grančica (malo su suhe, al još ima lišća na njima) i cicamace… Zolika se pobrinuo na vrijeme. Hvala mu. A hvala i onima (dvoje njih) koje su donijeli tri gračnice na blagoslov i ostavili ih u dvorištu. Bit će blagoslovljene sutra.

Budimo u povezani u Duhu – molitvom, srcem, mislima, vjerom, nadom i ljubavlju…

Bit će tužno, al nek ta bol bude za pokoru mojih grijeha i grijeha cijeloga svijeta.
Isuse, HOSANA, tj. SPASI NAS, SPASI NAS SA NEBESA.
Klanjamo Ti se Kriste i blagoslivljamo Te, jer si po svojem svetom križu otkupio svijet.

Upute katoličkih biskupa u R. Srbiji za Cvijetnicu 2020.:

– Za Spomen Gospodnjeg ulaska u Jeruzalem neka se uzme treći oblik… kako to donosi Rimski Misal (od br. 16 pa nadalje), a ukoliko ima grančica, one se mogu blagosloviti (br. 5 i 6), te se misa nastavlja pokajničkim činom.

– Ukoliko se grančice blagoslivljaju, neka se one poslije mise odlože na prikladno mjesto u crkvi ili ispred nje, kako bi ih vjernici – koji pojedinačno budu dolazili u crkvu – mogli uzeti i ponijeti kućama. (To će biti moguću tek u ponedjeljak, jer kad smo dobili upute još nije bio proglašen policijski sat za vikend – op. AA).

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *