Skip to main content

DEVETNICA SV. JOSIPU – 5. DAN – DAN TRUDNICA

 

Danas je u okviru devetnice u čast sv. Josipu bio DAN TRUDNICA. Jedanaest trudnica sa svojim muževima sudjelovalo je u svetoj misi i na kraju primilo poseban blagoslov.
Prije početka sv. mise, župnik Andrija Anišić pročitao je upute subotičkog biskupa mons. dr. Janosa Penzesa koji se svećenici i vjernici trebaju pridržavati u zaštiti od prenošenja i širenja korona virusa.
Na početku sve. mise župnik Anišić pozvao je vjernike na borbu protiv sotone i svih njegovih zamki i napasti sljedećim riječima:

Devetnica, sv. Josipu, 14.03.2020. – Dan trudnica – uvod u misu

Drage trudnice! Dragi bračni parovi koji očekujete dijete, drage obitelji, dragi štovatelji sv. Josipa, dragi slušatelji Radio Marije – braćo i sestre. Ovu svetu misu prikazujem za sve vas a osobito za sve ovdje prisutne trudnice, koje srdačno pozdravljam kao i njihove muževe i djecu koju već imaju, a srdačno pozdravljamo i jednu trudnicu u Americi u Nashvilleu (Tennessee) – Đurđicu Vojnić Zelić koja sa svojim mužem Larsenom radosno očekuje dijete koje joj je pod srcem. I njih srdačno pozdravljamo jer nas sada slušaju putem valova naše Radio Marije.

Draga braćo i sestre! Dragi slušatelji Radio Marije! Sve ovo što se događa u svijetu i kod nas glede corona-virusa sigurno nije bez đavla. I zato mu moramo odlučno reći NE. Učinit ćemo to u ovoj misi, obnovom svojih krsnih obećanja, umjesto pokajničkog čina.
Naš Bog je velik, divan, milosrdan, nježan i nadasve svemoguć. Njemu vjerujemo, u njega se uzdamo, njega ljubimo i nemamo se čega bojati. A ova kušnja koja nas je snašla neka učvrsti našu vjeru i potakne nas na obraćenje i da više vjerujemo Evanđelju i živimo po njemu, po Božjim zapovijedima.
Bog može zaustaviti širenje korona virusa, Bog može zaustaviti ratove, Bog može obdariti plodnošću bračne parove koji žele dijete, Bog može podariti zdravlje bebama na putu i majkama koje ih nose pod svojim srcem. Bog može podariti sretan, blagoslovljen i prirodan porod rodiljama a ne porod carskim rezom, Bog može spasiti od samoubojstva sve one koji o njemu razmišljaju, Bog može izliječiti od depresije i svake druge bolesti, Bog nam može darovati i materijalno blagostanje, da imamo svega što nam je potrebno za svakodnevni život, Bog može donijeti i u našoj zemlji promjene koje će omogućiti da svi imaju jednake šanse i da nitko više ne mora iseliti iz naše zemlje… Bog može sve. Ali on želi našu suradnju, želi naše čisto srce, našu vjeru, nadu i ljubav…
Potvrdimo u obnovi Krsnih obećanja da sve to i sve ono dobro što nam je u srcima, doista želimo i Bog će nas blagosloviti i nagraditi svojim milostima. Obnova Krsnih obećanja koju smo učinili 2018. godine u okviru devetnice sv. Josipu urodila je Božjim blagoslovom i dogodio se „baby-bum“, začelo se i rodilo nekoliko djece. Učinili smo to tada jer smo zaključili iz nekoliko primjera da sotona mrzi i bori se protiv života na mnoge načine pa i boreći se protiv blagoslova trudnica. Vjerujemo da će ova obnova također uroditi Božjim blagoslovom i biti izvorom mnogih milosti i da će, po zagovoru sv. Josipa, zaustaviti i širenje ovoga virusa.
A sada glasno i jasno odrecimo se sotone, zla i grijeha i ispovjedimo vjeru u Trojedinoga Boga.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *