Skip to main content

KRŠTENJE:

DOGOVOR ZA KRŠTENJE: 06.03. u 18.30 sati.
KRŠTENJE DJECE IZVAN MISE: subota, 14.03. u 12 sati.
KRŠTENJE DJECE POD MISOM: nedjelja, 15.03. u 9 sati.
NA DOGOVOR DOLAZE RODITELJI I KUMOVI.

– Ponijeti Obiteljsku knjižicu (i kumovi). Oni koji je nemaju, trebaju je otvoriti.
– Donijeti fotokopiju izvatka iz Matice rođenih.
– Prije krštenja djece, roditelji koji nisu vjenčani trebali bi se vjenčati ukoliko nemaju zaprjeke za crkveno vjenčanje.
– Kumovi mogu biti samo oni koji su krizmani i ako su u braku da su vjenčani u crkvi.
– Vjernici pravoslavne vjere mogu biti kumovi samo uz kuma katolika.
– Lijepo molim da djecu za krštenje prijavljuju isključivo roditelji.
– Roditelji iz drugih župa koji žele krstiti djecu u našoj crkvi moraju prije pribaviti dopuštenje svoga župnika.

SV. PRIČEST:

Svetoj pričesti na svakoj svetoj misi može pristupiti onaj tko je bio na Prvoj pričesti i ako nije u stanju teškoga grijeha. Za one koji su u braku vrijede isti uvjeti ako su vjenčani u crkvi. Oni koji su rastavljeni i ponovno građanski vjenčani ili žive s nekim u izvanbračnoj vezi – ne mogu se ispovijedati i ne smiju ići na pričest (osim u smrtnoj pogibli). Rastavljeni koji žive sami, mogu ići na pričest pod određenim uvjetima, uz odobrenje župnika ili biskupa. Osobito molim da upozorite na ove uvjete svoju rodbinu i prijatelje koji dolaze s vama na mise za pokojne.

BOLESNICI:

Svakog prvog petka u mjesecu ispovijed, pričest i bolesničko pomazanje u obiteljima. Za bolesnike koji žele da ih svećenik redovito posjećuje, u župnom uredu ili u sakristiji ostaviti ime i adresu. Bolesnike redovito posjećuje mons. Marko Forgić. Župnik je na raspolaganju za sve hitne i izvanredne slučajeve, osobito za umiruće. Ako ne pronađete župnika, pozovite nekog drugog svećenika. Potaknite svoje stare i bolesne i ponudite im ovu mogućnost – to je dužnost svake obitelji.

SPROVODI: 

Nažalost, sve je više onih koji se iz financijskih razloga odlučuju sahraniti svoje drage pokojnike bez svećenika. To svakako nije u redu. Dostojno je i pravedno da se vjernik-katolik sahrani uz molitve i pratnju katoličkog svećenika ili đakona. Nekoć su naši stari odvajali i čuvali dio svoga novca za „slučaj smrti“ i iz toga su onda plaćali sve potrebno za sahranu. Ako, netko stvarno nema mogućnosti platiti sahrani, učinit ćemo to besplatno ili uz nižu taksu.

SAHRANE IZ KAPELE:

Lijepo vas molimo da u POGREBNOM prigodom prijave sahrane svojih pokojnika, ako je sahrana u Kerskom groblju, naglasite da želite da sahrana bude iz CRKVENE KAPELE. Dostojno je i pravedno da vjernici budu pokopani iz kapele, a ne iz mrtvačnice.

 

GODIŠNJI DOPRINOS VJERNIKA ZA POTREBE CRKVE:

 Svaka obitelj odnosno svaki pojedinac (ako živi sam) treba, kako to traži V. Crkvena zapovijed, dati doprinos za potrebe naše crkve odnosno župe. Naša biskupija je odredila da to, okvirno, bude 2500,- dinara na godišnjoj razini. Naravno, tko može, smije dati i više a isto tako tko ne može dati taj iznos, smije dati i manje. Hvala svima koji našu crkvu i našu župu doživljavaju svojom i pomažu joj i molitvama i materijalno. Neka Bog uzvrati svima svojim milostima.

 

POSEBNO SAKUPLJANJE ZA CRKVU:
U narednom periodu odobreno nam je i posebno sakupljanje za obnovu naše crkve (molovanje i drugi radovi). Onaj tko dođe uplatiti doprinos može dati i poseban dar za crkvu ili naglasiti da dio godišnjeg doprinosa daje za obnovu crkve, pa će to biti posebno proknjiženo. Bog ljubi i nagrađuje svojim milostima vesele i velikodušne darovatelje. Hvala svima.

 

PRIPRAVA ODRASLIH ZA PRIMANJE SAKRAMENATA

– Nova grupa: 12.01.2020. od u 15,30 sati u župnom domu.

SV. ISPOVIJED:

Nedjeljom i svakog radnog dana (osim utorka i četvrtka – zbog Radio Marije): prije svete mise. Nedjeljom i pod misom u 9 i 17 sati.