Skip to main content

USKRS 2020.

 

Ove godine u vrijeme pandemije, izvanrednog stanja i policijskog sata, svečana uskrsna misa u našoj crkvi je bila u 11 sati uz izravan prijenos na Radio Mariji.

Objavljujem pozdrav koji sam uputio na početku mise, i čestitku koju sam izrekao na kraju mise.

Uskrs 2020. – crkva sv. Roka u Subotici u 11 sati

Draga braćo i sestre! Dragi slušatelji i gledatelji Radio Marije!

Krist je uskrsno i živ je. On je ovdje među nama, među nama koji smo privilegirani da i danas slavimo Euharistiju ili da budemo na svetoj misi. Ali Krist uskrsnuli želi danas, kao i na onaj prvi Uskrs, doći u svako ljudsko srce, u svaki vašu obitelj, u svaku vašu kuću; u sve ustanove našega grada, osobito u bolnicu i mnoštvo staračkih domova i u kuće starih, bolesnih i nemoćnih koji žive sami. On želi doći k nama i donijeti nam svoje uskrsne darove mira i radosti. Da bismo ih mogli primiti, osjetiti i u njima uživati, moramo imati čisto srce. Stoga se na početku ove svete mise saberimo i iskreno pokajmo za sve svoje grijehe, slabosti i propuste.
Podsjećam na odluku vatikanske Kongregacije za bogoštovlje i stegu svetih sakramenata te uputa naših biskupa koji nas s Katekizmom Katoličke Crkve poučavaju: u nemogućnosti osobne ispovijedi, kako je to bilo pred ovaj Uskrs, svatko tko se iskreno pokaje prima oproštenje lakih grijeha kao i oni koji imaju teške odnosno smrtne grijehe ako se pokaju i obećaju da će te grijehe ispovjediti prigodom prve osobne ispovijedi.
Učinimo to sada na početku ove svete mise, kako bismo danas u podne mogli dobiti i potpuni oprost koji će nam podijeliti papa Franjo na kraju svoje poruke Urbi et orbi – Gradu i svijetu! Pokajmo se za svoje grijehe.

Na kraju mise

Svima vama koji ste bili danas na svetoj misi u našoj crkvi i svima vama koji ste bili s nama slušajući i gledajući našu Radio Mariju, želim ovog posebnog Uskrsa, kad smo fizički udaljeni ali, blizu srcem, mislima i molitvom – želim mir i radost uskrslog Gospodina. Želim da to osjetite i osjećate danas i ovih uskrsnih dana gdje god bili i štogod vas zadesilo. Želim to u ime našeg biskupa Ivana, u svoje ime, u ime našeg župnog vikara, vlč. Dražena, u ime naših časnih sestara, u ime vodstva hrvatske redakcije Radio Marije – u ime dr. sc. Dražena Marića, predsjednika naše udruge „Marija“, u ime Nikole Jaramazovića, koordinadora naše redakcije; u ime Darija Martona i Darka Temunovića, koje ste ovih dana dosta slušali, kao i mene kao urednika programa. Drago nam je da smo mogli biti s vama i omogućiti vam da bar okom i uhom budete u crkvi, na svetim obredima i na ovoj uskrsnoj misi. Hvala Nikoli što je donio tamburu i svojim sviranjem uzveličao ovu uskrsnu misu.
U to ime podjeljujem vam svima svečani uskrsni blagoslov i želim svima puno radosti i obiteljskim slavljima ove divne svetkovine, najvećeg kršćanskog blagdana.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *